2016/17 The girl next door

 

THE GIRL NEXT DOOR

Met werk van Dina Goldstein, Eric Ceccarini, Hester Scheurwater, Jeannette de Bruin, Jennifer Hoes, 2MEN, Peter Klashorst en Ted Noten.
Van 29 januari tot en met 11 maart 2016. Provinciehuis Noord Holland . Paviljoen Welgelegen.

Onder invloed van de media, reclame, facebook, blogs en vlogs lijken we te leven in een wereld waarin alles draait om uiterlijk, om schoonheid en perfectie; de sleutel voor succes en erbij horen. Alles lijkt maakbaar, rimpels zijn uit. Botox, fillers en plastische chirurgie zijn allang niet meer voor celebrities alleen.

The girl next door daarentegen is het meisje dat wel mooi is, maar niet kunstmatig of onbereikbaar. Ze is aantrekkelijk, gewoon en natuurlijk. Ze is zoals jij en ik; zij kan je buurmeisje zijn. The girl next door zegt meer over uitstraling en ‘power’ dan over uiterlijke schoonheid.
De kunstenaars in deze tentoonstelling zijn geselecteerd op basis van hun werk waarin ‘de buurmeisjes’ de hoofdrol spelen.

uitnodiging Girl next door.pdf

“The girls next door “ hebben allemaal vergelijkbare, herkenbare gedachten en gevoelens. Het lichaam is de ruimte waar de gedachten en gevoelens wonen en die vorm gebruik ik. 

Dansen op het papier. Het was belangrijk voor mij om de pen niet los te laten maar in éen beweging een figuur neer te zetten. Geen correcties, niet gummen, maar een beeld oproepen in enkele seconden. Doodlings of droedelen wordt dat genoemd. Het woordenboek geeft als definitie van droedelen gedachteloos tekenen of krabbelen. Maar deze tekeningen zijn absoluut niet gedachteloos gemaakt maar in uiterste concentratie. Na afloop bekeek ik de tekeningen individueel en liet ik mij inspireren door er iets aan of toe te voegen.